Naslov Avtor Kratek povzetek vsebine
Sam v oceanu Kurilov, Slava Sam v oceanu ni klasična potopisna knjiga, bolj je zgodba o človeku, čigar vse življenje je bila pot – najprej pot k morju, potem pot k svobodi in vzporedno s tem duhovna pot. 
Avgusta se vidiva Marquez, Gabriel Garcia Je globoka meditacija o svobodi, obžalovanju in skrivnosti ljubezni. 
Gospodična z monstero Ogrizek, Maša Topla in svetla pripoved o prijateljstvu, solidarnosti in skupnosti bo osvojila tako otroke kot odrasle.
Moj dedek je bil češnjevo drevo Nanetti, Angela Odrasli Toni pripoveduje tankočutno zgodbo o življenju – čudenje, radovednost in otroška iskrenost v zgodbi, ki govori o medgeneracijskih odnosih, ljubezni do narave …
Temelji I.-III. Asimov, Isaac Trilogija Temelji je eno temeljnih del znanstvene fantastike, ki se ukvarja s koncem neke civilizacije zaradi zaverovanosti vase in ponosa – zgodba, ki je danes morda še aktualnejša kot ob nastanku.
Kratka zgodovina sveta v 50 lažeh Tidd, Nataša Neresnica, lažne novice, zavajanje in politični spin, teorije zarote, goljufije in prevare, propaganda, sprevračanje resnice, relativizacija nemoralnih dejanj ter zanikanje ali prikrojevanje zgodovinskih dejstev – so to res atributi našega časa, značilnost družbenih omrežij in odraz sodobne (ne)resničnosti?
Diši, po morju diši Gorišek, Gorazd Ste kdaj naveličani sivih dni v mestu in bi si želeli kam na sonce, proti morju? S tem priročnim in sodobnim vodnikom boste v vsakem trenutku obdani z idejami za pobege na sončne konce Slovenije in okolice