Na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo smo se z mesecem novembrom 2012 priključili mednarodnemu akademskemu omrežju Eduroam. Eduroam je  varen, preprost in brezplačen brezžični dostop do svetovnega spleta. Namenjen je uporabnikom iz raziskovalnih in izobraževalnih sfer. Učenci, dijaki, študenti, raziskovalci, pedagoški delavci in drugi lahko uporabljajo brezžično omrežje na vseh inštitucijah v Sloveniji in tujini, ki so članice omrežja Eduroam.

Pogoj za uporabo brezžičnega omrežja je članstvo v katerikoli organizaciji, vključeni v Eduroam in pridobitev uporabniškega  imena in gesla. Seznam vseh organizacij, vključenih v Eduroam v Sloveniji  in po svetu, se nahaja na straneh www.eduroam.si in www.eduroam.org . Z dostopom, ki ga je uporabniku omogočila matična organizacija, lahko le-ta uporablja brezžično omrežje pri vseh članicah Eduroam brez posebne prijave in na povsem enak način kot v matični organizaciji.

Eduroam je zaščiteno omrežje. Postopek prijave in ves opravljen promet v času povezave sta šifrirana in preverjena s certifikati. Uporabnikova  brezžična mrežna kartica mora podpirati standard 802.11b ali 802.11g in varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise. Podrobnejša navodila za namestitev in konfiguracijo za različne naprave z različnimi operacijskimi sistemi so na voljo na spletni strani Arnes.  Po končani nastavitvi odjemalca je priporočljivo delovanje povezave najprej preizkusiti v matični organizaciji.

Pri namestitvi in konfiguraciji odjemalca vam bomo pomagali tudi na šoli. V kabinetu za laborante povprašajte po Davidu Fidlerju.

Uporabnike posebej opozarjamo na spoštovanje veljavne zakonodaje, pravila uporabe akademskega omrežja Arnes in pravila svoje matične organizacije.

Kontakt

V primeru nedelovanja brezžičnega omrežja, vas prosimo, da o tem obvestite vzdrževalca računalniške opreme.

VZDRŽEVALEC RAČUNALNIŠKE OPREME
VIRANT, Igor
01 300 72 69