CIDESCO organizacija (Comité International Desthetique et de Cosmetologie) je bila ustanbovljena leta 1946 v Bruslju, v Belgiji. Organizacija s sedežem v Zürichu, v Švici združuje kozmetike in estete vsega sveta, nacionalne sekcije in več kot 200 akreditiranih CIDESCO šol, ki organizirajo izobraževanje za pridobitev CIDESCO diplome iz kozmetične nege obraza, kozmetične nege telesa, SPA, SPA & managementa v kozmetiki, aromaterapije, epilacije, ličenja, ličenja v medijskem prostoru, manikire in holistične masaže. Naša šola je ena izmed njih in organizira priprave ter izpite s področja kozmetične nege obraza in telesa, epilacije, SPA in SPA & managementa. Izpite organiziramo za redne dijake in udeležence izobraževanja odraslih v programu kozmetični tehnik. Prav tako organiziramo PQ izpite (podiplomski izpit) za kandidate z delovnimi izkušnjami.

Izobraževanje poteka s pripravami ob rednem pouku v 4. letniku in pred izpitom v mesecu avgustu in septembru. Ker je izobraževanje povezano z dodatnimi finančnimi sredstvi, je sodelovanje v izobraževanju za redne dijakinje možno ob soglasju staršev. Izpit je predvidoma v mesecu septembru in lahko poteka tudi preko spletne povezave. Sestavljen je iz teoretičnega, praktičnega in projektnega dela s področja kozmetične nege. Poteka pod vodstvom mednarodnega CIDESCO izpraševalca in šolskega učitelja s CIDESCO diplomo. Po uspešno opravljenem izpitu mora kandidat/-ka najkasneje v dveh letih opraviti 600 ur praktičnega dela v kozmetičnem salonu.

CIDESCO diploma pomeni mednarodno veljavno in ugledno diplomo, s katero se dijaki lažje zaposlijo tako doma kot v tujini. Je prepoznaven standard kakovosti in znanja.
Več informacij o CIDESCO organizaciji najdete na www.cidesco.com.

CIDESCO izobraževanje bomo izvedli tudi v šolskem letu 2023/24, če bo prijavljenih najmanj 8 kandidatk/kandidatov.

Šolska koordinatorka za CIDESCO izobraževanje je Mateja Kolmančič Šuštar.