CIDESCO organizacija (Comité International Desthetique et de Cosmetologie) je bila ustanovljena 27. 12. 1946 v Bruslju, v Belgiji, sedaj pa ima sedež v Zürichu v Švici. Organizacija združuje kozmetike in estete z vsega sveta. Ustanovljenih je 29 nacionalnih sekcij in več kot 200 šol, ki organizirajo izobraževanje za pridobitev CIDESCO diplome iz kozmetične nege, SPA, managementa v kozmetiki, aromaterapije, epilacije in ličenja. Naša šola je ena izmed njih in organizira priprave in izpite iz kozmetične nege. CIDESCO diploma pomeni mednarodno veljavno in ugledno diplomo, s katero se dijaki lažje zaposlijo tako doma kot v tujini. Je prepoznaven standard kakovosti in znanja.

Izobraževanje poteka s pripravami ob rednem pouku v 4. letniku in pred izpitom v avgustu ter septembru. Ker je povezano z dodatnimi finančnimi sredstvi, je možno le ob soglasju staršev. Izpit je predvidoma konec septembra in je lahko tudi preko spletne povezave. Sestavljen je iz teoretičnega in praktičnega dela ter seminarske naloge s področja kozmetike. Poteka pod vodstvom mednarodnega CIDESCO izpraševalca in šolskega učitelja s CIDESCO diplomo. Po uspešno opravljenem izpitu mora kandidat opraviti 600 ur praktičnega dela v kozmetičnem salonu.
CIDESCO izobraževanje si bomo prizadevali izvesti tudi v šolskem letu 2021/22, odvisno bo tudi od epidemioloških razmer (covid-19).

Več informacij o CIDESCO organizaciji najdete na www.cidesco.com.

Šolska koordinatorka za CIDESCO izobraževanje je Mateja Kolmančič Šuštar.