Kozmetični tehnik dela s strankami v kozmetičnem salonu, wellnessu ali SPA centru. Dela v sproščenem, mirnem in urejenem okolju. Udeleženci programa se spoznajo s svetom ličil, dišav, nege telesa in obraza. Pridobijo znanja, ki nam pomagajo do lepšega videza, boljšega počutja in zdravja. Delo poteka v sodobno opremljenih splošnih in specialnih učilnicah, v laboratorijih in dveh kozmetičnih salonih. Smo prva in edina kozmetična šola v Sloveniji, ki si je pridobila naziv CIDESCO šole. S CIDESCO diplomo so udeležencem odprta vrata za zaposlitev tudi v tujini.

Komu je izobraževanje namenjeno

Prekvalifikacija je primerna za udeležence po končani štiriletni srednji splošni, strokovni oz. tehnični šoli. Pogoj za vpis je dokončana štiriletna ali petletna srednja šola (3 + 2) z opravljenim zaključnim izpitom ali z maturo ali s poklicno maturo ali z diplomo (za kandidata, ki se je izobraževal v času usmerjenega izobraževanja).

Prekvalifikacija v kozmetičnega tehnika v številkah

  • 1 leto
  • 2 šolska kozmetična salona
  • 24  izpitov
  • 300 ur praktičnega pouka in vaj
  • 150 ur praktičnega usposabljanja pri delodajalcu

Priložnosti za zaposlitev

Poleg kozmetičnega salona, kjer se lahko zaposli kozmetični tehnik, so področja zaposlitve še druga. Zaposli se lahko tudi v wellness in SPA centrih, fitnes centrih,  pedikerskem salonu, kot masker pri oblikovanju fotografske, TV, filmske in gledališke maske, kot maser in v zdraviliščih. Lahko se zaposli kot svetovalec ali demonstrator kozmetičnih izdelkov, ki za izdelovalca prikazuje in pojasnjuje različne načine uporabe in tehnike dela s temi pripravki. Lahko se ukvarja s podjetništvom – nakupi, prodaja, svetovanje, trženje kozmetičnih izdelkov itd.