Projektno delo v 3. Fb – aromaterapija

V našem razredu smo letos izvedli projektno delo na temo aromaterapije. To je metoda alternativne in komplementarne medicine, ki za zdravljenje uporablja eterična olja in druge aromatične snovi. Eterična olja uporabljamo za inhalacije, kopeli, obkladke, masažo … Uporabljamo le kakovostna eterična olja, upoštevati moramo maksimalno priporočeno koncentracijo in se zavedati, da nekatera eterična olja povzročajo alergijske reakcije ali povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo.

Teoretično delo je potekalo v manjših skupinah. V knjigah in na spletu smo iskali informacije o zgodovini aromaterapije, postopkih pridobivanja in preverjanja kakovosti eteričnih olj,  delovanju in uporabi eteričnih olj v kozmetiki in farmaciji. Informacije smo zbrali v skupno Power point predstavitev. Na koncu je vsaka skupina predstavila svoje delo.

Praktično delo v laboratoriju je potekalo v dveh delih. Najprej smo spoznavali eterična olja in sestavljali različne kombinacije eteričnih olj. V drugem delu je vsak dijak izdelal enega od kozmetičnih izdelkov: parfum, piling za telo, kopalno sol ali masažno olje.

Ob projektnem delu smo uživali in se veliko novega naučili.