Zeliščni vrt

Sodobni človek se z naprednimi tehnologijami, ki mu po eni strani omogočajo bolj enostavno življenje sooča z vse večjim odtujevanjem od narave.

Na naši šoli se je v šolskem letu 2009-2010 na pobudo nekaterih profesorjev in dijakov izkristalizirala ideja o postavitvi in zasaditvi šolskega zeliščnega vrta, ki bi popestril bivanje vseh v šoli in omogočil uresničevanje mnogih ciljev (povezanost z naravo, poznavanje zelišč, njihovega učinkovanja v zdravilne namene in v kulinariki, prepoznavanje in dojemanje estetike v naravnih formah…), ki so osnova učinkovitega trajnostnega razvoja.

V skladu s posredovanimi željami in pobudami smo po idejnem načrtu prof. Mateje Cigula v septembru 2010 oblikovali in zasadili visoke grede zeliščnega vrta. Na vrtu so dobila svoj prostor mnoga zelišča, ki nas razveseljujejo s svojo barvitostjo, čudovitimi oblikami in opojnimi cvetovi.

Za osnovno zasaditev in urejanje vrta sta v začetku skrbela dva dijaka pod vodstvom prof. Mateje Cigula. V zadnjem času ob lepih rezultatih ta interesna dejavnost pridobiva vse več članov, trenutno je vanjo vključenih pet dijakov, ki skrbijo za podobo vrta.

Elektronski učbeniki

Farmakognozija

Nadja Prijatelj

Farmakognozija – Delovanje in uporaba rastlinskih drog

Učbenik

Za program farmacevtski tehnik

Ogled
zip Prenos (2,8 MB)

Farmacevtski slovar

Ferdinand Humski, Aleš Obreza

Srednješolski farmacevtski slovar

Učbenik

Za program farmacevtski tehnik

zip Prenos (55,1 MB)