Učenci OŠ Poljane so spoznavali delo v šolskem laboratoriju

V ponedeljek, 14. 11. 2022, so našo šolo obiskali učenci osmih in devetih razredov Osnovne šole Poljane. V okviru izbirnega predmeta Poskusi v kemiji so izrazili željo, da bi radi izdelali masažne ploščice. Pod vodstvom profesorice Sabine Povhe Lenart smo dijaki 2. Fa z veseljem ustregli njihovi želji.

Zjutraj smo učence sprejeli pred šolo in jih peljali v laboratorij 213, kjer so dobili halje. Tam smo jim na kratko predstavili izvedbo vaje in jih poučili o ustrezni zaščiti. Nato smo se lotili izdelave masažnih ploščic. Po dva dijaka sta bila mentorja enemu učencu. Samostojno so tehtali in izdelovali ploščice, mi pa smo jim svetovali in po potrebi priskočili na pomoč. Ob koncu so dobili učni list, kamor so zapisali, kako so se pri nas počutili, kaj jim je bilo všeč ter kaj bi lahko izboljšali. Odziv je bil zelo dober. Učenci so izrazili iskreno veselje, zadovoljstvo, hvaležnost ter željo, da se ponovno srečamo in skupaj izdelamo kaj novega.

Tudi nam dijakom je bila to nepozabna izkušnja. V veselje nam je bilo podajati  znanje mlajšim in se vživeti v vlogo profesorja. Učenci so se naučili nekaj novega in našo šolo zapustili z nasmeškom na obrazu.