Tedenski odmevi: Raznolike aktivnosti ob praznovanju Dneva zdravja

V tednu od 8. do 12. 4. 2024 smo članice tima Zdrave šole pripravile različne dejavnosti v počastitev Dneva zdravja.

Demonstracija zdravega zajtrka: v torek je profesorica Mojca Kočevar Korbar dijakom in učiteljem ponudila domačo granolo. Z uporabo zdravih sestavin je pokazala, kako enostavno je pripraviti hranljiv zajtrk, ki daje svežo energijo za začetek dneva. Namen degustacije je bil osveščati mlade o pomenu zdravega, doma narejenega obroka kot protiutež nezdravi hrani, ki je pogosto polna sladkorja in drugih zdravju škodljivih dodatkov.

Zdrave spalne navade: sreda je prinesla predstavitev priporočil za kakovosten spanec.

Dijaki so se lahko potopili v diaprojekcijo o priporočilih za kakovosten počitek, s poudarkom na pomembnosti regeneracije in ohranjanju zdravih navad pred spanjem, vključno z  izklopom vse elektronike.

Mladi farmacevtski ambasadorji: v četrtek so dijaki 4. Fb oddelka pod mentorstvom profesorice Nadje Prijatelj prvim letnikom predstavili pomen ustrezne prehranjenosti, tveganja pri visokem krvnem tlaku, hitrem bitju srca in zvišani koncentraciji glukoze v krvi ter meritve za ugotavljanje delovanja pljuč. Nato so dijakom 1. letnikov, ki so to sami želeli, izmerili krvni tlak, srčni utrip, koncentracijo glukoze v krvi, največji pretok zraka in zasičenost krvi s kisikom. Neprecenljiva priložnost za razvoj komunikacijskih veščin in navdihujoč zgled prvošolcem!

Izlet v naravo: za zaključek smo v petek po pouku povabile učitelje na izlet na Planinco pod Krimom. Privoščile smo si sproščujoč popoldan v objemu prebujajoče se narave. Pot nas je peljala mimo Ledene jame, skrite pod obronki Krima, do Sv. Ane, kjer smo bile nagrajene z veličastnim pogledom na jezero in okoliške hribe.

Veselimo se nadaljnjih dogodivščin in priložnosti za skupno odkrivanje zdravega in izpolnjujočega življenja.