Obisk sejma Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču

V petek, 20. 10. 2023, smo dijakinje 2. Ka in 2. Kb obiskale sejem Narava-zdravje, kjer so nam predstavili različne načine ohranjanja našega telesnega in duševnega zdravja.

Tako kot vsako leto, je bila tudi letos v ospredju zdrava in ekološko pridelana prehrana. Večji poudarek pa je bil tudi na kozmetiki, kjer je več podjetij predstavilo svoje izdelke in uporabo le teh. Posamezna so pripravila tudi predavanja o vplivih in učinkih njihovih izdelkov. Udeležile smo se predavanja Konoplja v prehrani in kozmetiki ter izvedele različne novosti in prednosti uporabe CBD-olja na koži ter o zdravilnih učinkih konoplje na naše zdravje.

Veliko predavanj se je osredotočilo na dve, zadnje čase, bolj pomembni temi ‒ duševno zdravje najstnikov in staršev ter nasveti o vzgoji, npr.: Vzgoja in učenje z manj stresa ‒ tehnike za učinkovitejše in lahkotnejše starševstvo, Medvrstniško nasilje pri otrocih in mladostnikih ‒ izziv za starše, Ohranjanje mladostnika v svetu živih odnosov …

Vse dijakinje lahko potrdimo, da smo se o sobivanju z naravo in o skrbi za naše zdravje naučile veliko novega, kar nam bo pomagalo tudi pri našem bodočem poklicu. Menim, da bi si morali ogledati sejem vsaj enkrat, saj je tako obsežen, da lahko vsak izve kaj novega.