Nagradni izlet v Postojnsko jamo

»Torej, ste najboljši razred na šoli!« S to novico nas je razveselila ravnateljica in hitro smo se lotili načrtovanja zabavnega dne.

V sredo, 18. 10. 2023, smo se sošolci iz 4. Fa odpravili na izlet v Postojno, ki je bil posledica prejetja naziva »najboljši razred na šoli« v šolskem letu 2022/23. Pridružile so se nam razredničarka, mag. Saša Cimperman, naša nadomestna razredničarka, profesorica slovenščine Vesna Lavrič, ter profesorica Ljubica Gabrovšek. Družbo so nam delali še dijaki, ki so v preteklem šolskem letu pokazali lep uspeh in izjemne dosežke na raznih tekmovanjih.

Izpred šole smo krenili okoli osmih in precej hitro prispeli do Postojnske jame. Tam nas je ob desetih pričakala vodička, najprej je sledila desetminutna vožnja z vlakcem, nato slabo uro dolg ogled 25 kilometrov dolge jame, v kateri smo videli različne dvorane, stalaktite in stalagmite, čudovite zavese in pa znamenito človeško ribico.

Pot nas je vodila nekaj kilometrov naprej do Predjamskega gradu, kjer smo si ogledali grajske prostore, vodička pa nam je zaupala legendo o Erazmu Predjamskemu.

Po končanih ogledih smo se odpeljali do centra Postojne, kjer smo imeli dobro uro prostega časa za kosilo in sprehod po mestu. Okoli petnajstih je sledil povratek v Ljubljano.

Skupaj s sošolci in profesoricami smo preživeli lep dan v dobri družbi in sproščenem vzdušju, ki nam bo ostal v lepem spominu kot nagrada za naš trud in vzorno delo preteklo šolsko leto.