Kariera v Novartisu

Novartis, pomemben partner slovenskega zdravstva, ki se ukvarja tudi z razvojem bioloških zdravil, trenutno zaposluje več kot 3500 sodelavcev ter deluje na dveh lokacijah – v Ljubljani in Mengšu. Ob izgradnji novega bloka pa bo na voljo veliko novih delovnih mest in priložnosti za zaposlitev, tudi farmacevtskih tehnikov.

Predstavniki navedenega podjetja so nam v sredo, 17. 4. 2024, predstavili eno od možnosti, kjer se lahko zaposlimo kot bodoči farmacevtski tehniki. Spoznali smo potek najsodobnejše tehnološko dovršene proizvodne linije bioloških zdravil. Predstavili so nam proces od sinteze proteina v živalskih celicah do končnega izoliranega proteina v ustrezni farmacevtski obliki. Opozorili so nas na zahteven postopek čiščenja sintetiziranega proteina z ionsko kromatografijo.

Po zaključeni predstavitvi smo imeli še delavnice, kjer so nam pokazali zaščitno opremo za delo v laboratoriju, ki smo jo lahko tudi preizkusili.

Novartis kot eden večjih zaposlovalcev na slovenskem trgu nudi tudi štipendijo dijakom in študentom zaključnih letnikov, za katero se do 15. maja 2024 lahko prijavite na povezavi: štipendije.