Ekskurzija v London

Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili proti letališču v Benetkah, od koder smo poleteli na letališče London Stansted. V mestu Greenwich smo obiskali začetni poldnevnik, nato pa smo se z ladjico odpeljali do Westminstra, se sprehodili mimo Big Bena, skozi kitajsko četrt na Leicester Square, kjer so imeli čas za nakup spominkov in kosilo/večerjo. Naslednji dan smo občudovali razgled na mesto z London Eye-a in si ogledali zanimivosti v muzeju Natural History Museum. Na poti tja smo v parku sv. Jakoba videli tudi papige, česar v Londonu res nisem pričakovala. Ustavili smo se pri hotelu Savoy, kjer v kratki ulici pred hotelom avtomobili vozijo enako kot v Evropi, torej ne po levi. Ogledali smo si najstarejšo prvotno ohranjeno podzemno železnico ter se od tam z metrojem napotili proti Tower Hillu. Zadnji dan smo se odpravili v Brighton, kjer smo se sprehodili po pomolu in z lešniki hranili veverice pri Royal Pavilionu.
Ekskurzija je bila polna zanimivih doživetij, kulturne pestrosti in raznolikosti. Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje na ulicah Londona, kjer se ljudje ne menijo za mnenja drugih.

– Neja Primožič, 2. Fc

Na štiridnevni šolski ekskurziji v Angliji in njeni prestolnici Londonu sem se imela odlično. Ljudje so bili izredno prijazni in uživala sem v pogovorih ter poslušanju britanskih naglasov. Vzdušje, še posebej na trgu, kjer se je slišalo petje lokalnih uličnih glasbenikov, je bilo nepozabno in sproščeno. Tipično vetrovno vreme v Londonu in občasni rahli dež niso motili domačinov. Zanimivo je bilo videti veliko ljudi, ki so kljub dežju tekli v oblačilih s kratkimi rokavi, verjetno se pripravljajo na londonski maraton. Občudovala sem arhitekturo starih in sodobnih stavb, všeč so mi bila barvita vrata na hišah. Poleg parkov smo si ogledali turistične atrakcije, kot so Tower Bridge, Tower of London, Big Ben, Buckinghamska palača, Natural History Museum, Madame Tussauds, Globe Theatre, katedralo sv. Pavla in se peljali z London Eye-om, s katerega se je dobro videlo vse mestne znamenitosti ob reki Temzi. Sprehodili smo se skozi China Town in po skoraj dva kilometra dolgem Oxford Streetu, kjer trgovin različnih blagovnih znamk ne zmanjka. Obiskali smo še veliko več s pomočjo podzemne železnice in značilnih dvonadstropnih avtobusov. Število rdečih telefonskih govorilnic, nekaterih še vedno v uporabi, me je presenetilo. Izlet smo zaključili z obiskom obalnega Brightona, kjer je živahneje poleti.

– Laura Marinko, 2. Fc