Dobrodelni tek Hop na Grad

V nedeljo, 16. 4. 2023, je v Ljubljani potekal 5. dobrodelni tek Hop na grad. To je tekaški dogodek, s katerim pomagamo otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, saj denar zbran s štartninami in prostovoljnimi prispevki namenijo nakupu aparata za Pediatrično kliniko v Ljubljani.

Teka se je udeležilo veliko ljudi in med njimi smo bili tudi mi, dijaki in učitelji SŠFKZ. Pred šolo smo se zbrali že ob 10.00 in potem skupaj peš odšli proti Pediatrični kliniki. Pred tekom smo se še malo ogreli, potem pa z dobro voljo zakorakali proti štartu. Sprva smo bili malo nervozni, ko pa se je zaslišal glasen pok pištole, smo začeli s 6 km dolgim tekom in pozabili na začetno tremo. Vzdušje je bilo lepo in prav nič tekmovalno, saj smo se tekači med seboj spodbujali. Zagotovo je bil vsem najbolj naporen klanec, ki je vodil do gradu, a tudi tega smo vsi premagali. Na cilju smo si čestitali. Tudi če nismo bili najboljši, smo vedeli, da smo sem prišli za dobrodelnost in ne z namenom, da zmagamo. Zelo dober rezultat, 4. mesto med moškimi, pa je dosegel Jaka Zrim iz 3. L.

Vse to se je tudi izplačalo, saj smo vsi tekači zbrali kar 20.100 €. To nedeljsko dopoldne je bilo lepo in pestro. Dogodek mi je bil všeč, zato se bom tudi naslednjič zagotovo udeležila česa podobnega.