8. državno tekmovanje iz kozmetike – Z znanjem do lepote

V soboto, 15. 4. 2023, je na naši šoli v sodelovanju z Akademijo Studio Lepota d.o.o. in Studiom Lepa.si ter pod okriljem Skupnosti srednjih zdravstvenih, kemijskih, farmacevtskih in kozmetičnih šol potekalo 8. državno tekmovanje iz kozmetike Z znanjem do lepote.
Na tekmovanju je sodelovalo vseh sedem srednjih kozmetičnih šol s 108 tekmovalkami ter njihovimi modeli.
Tekmovale so v petih kategorijah:

  1. Naravna manikira: V 60 minutah so izvedle celotno manikiro z lakiranjem na obeh rokah. Nohte desne roke so lakirale z rdečim lakom, nohte leve roke s francosko manikiro, palce pa so spolirale do visokega sijaja.
  2. Permanentno lakiranje: V 60 minutah so tekmovalke nalakirale nohte desne roke z rdečim gelnim lakom, nohte leve roke pa z gelnim lakom po postopku francoske manikire.
  3. Ličenje: V 120 minutah so tekmovalke izvedle fantazijsko ličenje. Navdih so črpale iz socialnih omrežij, interneta in umetniških slik.
  4. Nail art v škatlici: Na temo Cirkus so tekmovalke na desetih plastičnih konicah v reprezentativni škatlici prikazale poslikavo nohtov z dodelani cirkuškimi 3D liki.
  5. Celostna podoba: Tekmovalke so na temo Rockabilly poskrbele za popoln videz svojih modelov. Kraljevali so rdečilo za ustnice, svetlejša polt, pentlja v laseh in krila s pikami.

Dosežki naših dijakinj:

Kategorija Dosežek Tekmovalka Model Mentorica
Naravna manikira 1. mesto Vika ZGONEC, 2. Ka Neja KRŽE, 2. Ka Anja Rogelj
Ličenje 3. mesto Maša HROVAT, 2. Ka Erika BRATKOVIČ DOLNIČAR, 2. Ka Sabina Turšič

Vsem udeleženkam in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za sodelovanje in odlične dosežke.