3. letnik

Projektno delo v 3. letnikih v šolskem letu 2015/16

Projektno delo v 3. letniku programa tehnik laboratorijske biomedicine

Prva skupina dijakov je predstavila molekulo življenja (DNA) in pogosto metodo PCR, ki je danes veliko v rabi; druga skupina pa se je osredotočila na življenjsko tekočino-kri ter krvne skupine. Določitev krvnih skupin so ponazorili tudi praktično, kar je v občinstvu vzbudilo še dodatno zanimanje.

Projektno delo v 3. letniku programa zobotehnik

Pri praktičnem pouku so dijaki raziskovali dejavnike, ki vplivajo na določanje barve, velikosti in oblike zob pri totalni protezi. Razdeljeni so bili v tri skupine, kjer je vsaka raziskovala svoje področje: prva velikost, druga obliko in tretja barvo zob.

Projektno delo v 3. letniku programa kozmetični tehnik

Letos so dijakinje pri praktičnem pouku nadgradile znanje pedikure. Spoznale so dve različni vrsti pedikure in sicer spa ter medicinsko pedikuro.

Vsaka dijakinja je v šolo pripeljala dva modela in se osredotočila na njihove težave. Največkrat so se srečale s problemi kot so trda koža, otiščanci, urejale so obnohtno kožico in krajšale nohte. Manj pogosti pa so bili vraščeni nohti in kurja očesa. Te probleme so dijakinje z ustreznim znanjem oskrbele, na koncu pa so stranke razvajale še s pilingom in masažo. V primeru, da stranke niso imele nobenih težav, so jih razvajale s spa pedikuro.

Projektno delo v 3. letniku programa farmacevtski tehnik

Pri projektnem delu so bili dijaki razdeljeni v dve skupini. Predstavili so dve različni temi, ki pa sta zelo pomembni tudi v vsakdanjem življenju.

Prva skupina je delala na temi z naslovom Domača lekarna. Predstavili so zanimive in preproste načine, kako si pri različnih nevšečnostih pomagamo doma in brez posebnih zdravil in pripravkov. Druga skupina je predstavila temo z naslovom Zavajajoči farmacevtski izdelki na trgu. Predstavili so razlike med zdravili in prehranskimi dopolnili ter navedli nekaj izdelkov, ki niso to, za kar so reklamirani.

Povezane informacije