Novo na knjižnih policah

Naslov Avtor Kratka vsebina
Vesolje Strniša, Gregor Pesniške zbirke – od prve Mozaiki (1959) do zadnjih dveh Škarje in Jajce (1975) – je sam povzel v lastnem izboru z naslovom Vesolje (1983). Pesmim je dodal še temeljit samopremislek, traktat o umetnosti, in s tem poskrbel za enega ključnih pesemskih in refleksivnih dogodkov slovenske poezije.
Metuljčki in mehanika Svetina, Peter Knjiga prinaša pogled na oblikovanje literarnega kanona po drugi svetovni vojni, med drugim pa tudi dragocene in manj znane informacije o zgodovini slovenskega založništva za otroke in mladino pri nas.
Živi pesek Persson Giolito, Malin Živi pesek je brutalno iskrena izpoved o najstnikih, ki vas bo pretresla. 
Gimnazijo v najprestižnejši stockholmski četrti pretrese množično streljanje. Devet mesecev zatem se začne sodni proces proti osemnajstletni Maji, obtoženi pokola, v katerem sta umrla tudi njen fant Sebastian in najboljša prijateljica Amanda.
O koncu žalosti Wells, Benedict Vse od rojstva smo na Titaniku…potapljamo se, tega tu ne bomo preživeli, to je že odločeno. Tega ne more nič spremeniti. Lahko pa izberemo, ali bomo panično kriče tekali naokrog ali pa bomo glasbeniki, ki pogumno in častno igrajo naprej, čeprav ladja tone.
Prikriti plameni Ng, Celest Elena in Mia sta zelo različni ženski. Prvo vse življenje vodijo pravila. Drugo vodi strast. Prva ima urejeno šestčlansko družino, ogromno hišo, redno službo. Druga je mati samohranilka in umetnica, s hčero se kar naprej selita iz kraja v kraj. Pravzaprav imata Elena in Mia skupno samo eno – obe sta mami. In ko njuna svetova trčita, poskušata obe pred posledicami obvarovati svoje otroke. Toda kaj, ko imajo ti drugačne predstave o tem, kaj je prav in kako bi radi živeli.
Mi proti vam Backman, Fredrik Spremljamo dogajanje v mestecu Beartown, ki skuša po tragediji znova zaživeti. Sestavlja novo hokejsko ekipo, a do bleščeče forme je še daleč, pa tudi rivalstvo s konkurenčno ekipo se sprevrže v vse bolj brutalen boj, ki bo terjal novo žrtev 

Vabljeni v knjižnico, izberite nekaj hrane za svojo dušo.