Novo na knjižnih policah

Naslov Avtor Kratka vsebina
Tesnoba do roba Backman, Fredrick Življenje se ne obrne vedno tako, kot si misliš. Dan pred silvestrovim, povsem običajen ogled stanovanja, šest zainteresiranih kupcev in ena nepremičninska posrednica. Naenkrat v stanovanje plane bančni ropar na begu pred policijo in vse skupaj se sprevrže v dramo s talci.
Ljubezensko pismo v klinopisu Zmeškal, Tomáš Češki pisatelj Tomáš Zmeškal (1966) v svojem uspešnem prvencu iz leta 2008 na ozadju burne zgodovine druge polovice dvajsetega stoletja splete ljubezensko zgodbo med Josefom in Květo. Pisateljeva pozornost je osredotočena na to, kako zgodovinske silnice vplivajo na življenje posameznika in kakšne osebne drame lahko to povzroči.
Sirene  Knox, Joseph Zgodba se dogaja v propadajočem, industrijskem mestu Manchester, kjer je polno temačnih lokalov in kotičkov, ki vase posrkajo ljudi, jih spremenijo ali pa ti za vedno izginejo.
Nikar ne upajte, da se boste znebili knjig  Carriere , Jean-Claude, U. Eco Ta knjiga je duhovita in pronicljiva hvalnica in zagovor tiskane knjige – in to s strani res pristojnih, ta knjiga je poklon kulturi duha .
Slovenske šege in navade Zorec, Marjeta Knjiga izdana v počastitev 30. obletnice samostojne Slovenije
Zgodovina Golega otoka Previšić, Martin Zgodovina Golega otoka je celovit in večplasten prikaz življenja v taborišču na Golem otoku med letoma 1949 in 1956, ko so bili tam zaprti politični zaporniki, povezani z informbirojem.
Never let me go Ishiguro, Kazuo
(letos je za svoje delo prejel Nobelovo nagrado za literaturo)
 Zgodba o ljubezni, prijateljstvu in spominu je ves čas napolnjena z občutkom krhkosti življenja.
(v angleščini)

Vabljeni v knjižnico, izberite nekaj hrane za svojo dušo.