Novo na knjižnih policah

Naslov Avtor Kratka vsebina
Anekdote o slavnih osebah Bučević, Petar Benjamin Disraeli, britanski državnik in pisatelj, je nekoč dejal: "Ko o človeku prenehajo krožiti anekdote, je čas, da se le-ta umakne iz javnosti." Lahko bi rekli, da ni znane osebnosti, o kateri ne bi vedeli nekaj anekdot. 
100 slavnih rekov… in vmes kak šaljiv Bučević, Petar Slavni reki so zgled jedrnatega in smiselnega odgovora na izzive trenutka skozi vso zgodovino in so del splošne kulture. Reke pogosto uporabljamo v svojem vsakdanjem življenju, pa velikokrat sploh ne vemo, čigavi so.
Ivan Cankar: Eseji o največjem Štefančič, Marcel, jr. »Knjiga, ki ni le klasika, ampak tudi knjiga, ki za nazaj ustvari Cankarja kot živega klasika.«
Slavoj Žižek
Ivan Cankar: Portret genija Grdina, Igor Knjiga o knezu slovenske besede se bolj kot na njegovo delo osredotoča na tiste poteze Cankarjeve osebnosti, ki so bistvene za njegovo umetniško ustvarjalnost in njeno razumevanje.
Ivan Cankar: Literarni revolucionar Pezdirc Bartol, Mateja [et al.] Knjiga je rezultat skupnega dela štirih slovenskih vodilnih raziskovalk s področij dramatike, poezije in esejistike, kratke in pripovedne proze.
Reci tvoji roki, da jo poljubljam: Ivan Cankar in ženske Kolšek, Peter Cankar in ženske? Cankaroslovje je o tem razmerju povedalo malo celovitega…
Zakaj spimo Walker, Matthew Ste vedeli, da je zadostna količina spanja bistvena za krepko zdravje in dobro počutje?
Refleksologija za začetnike- priročnik za refleksno masažo in samomasažo stopal Sabounchian, Stephanie Refleksoterapija je celostna zdravilska tehnika, ki jo poznajo in uporabljajo v številnih kulturah. Ena najbolj privlačnih plati metode je gotovo ta, da zanjo ne potrebujete ničesar drugega kot lastnih rok – in rezultati so osupljivi!
Berta Isla Matias, Javier Preizkušnja odsotnosti ali smrti je bržkone eden najtežjih preizkusov ljubezni- tudi s to temo se srečamo v najnovejšem romanu Javierja Mariasa.
Se mi lahko upreš Phillips, Suzan Elizabeth Lucy Jorik je hči nekdanje ameriške predsednice, Meg Koranda pa hči nekdanje manekenke in filmskega zvezdnika. Prva se bo poročila z najbolj priljubljenim Wynettčanom, Tedom Beaudinom, druga nad tem ni navdušena in bo naredila vse, da prijateljico obvaruje srčne bolečine.
Svet brez konca (2. del, 2. knjiga) Follett, Ken "Monumentalna mojstrovina, polna spletk, izdajstev in strasti." - Publishers Weekly

Vabljeni v knjižnico!