Za medije

Na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo je bilo kljub soboti izredno živahno. 153 dijakinj in študentk kozmetike je tekmovalo v naravni manikiri, permanentnem lakiranju, ličenju in celostni podobi. Tekmovanje je bila odlična priložnost za primerjavo spretnosti pa tudi za izmenjavo izkušenj, za druženje in iskanje poklicne poti.

Letos ga je organizirala Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, soorganizatorici tekmovanja Mojca Janežič (Akademija studio lepota) in Tina Lasič Andrejević (MUAC, Make Up Artist Center) pa sta z mednarodnimi izkušnjami in izbiro sodnikov zagotovili primerljivost s stroko v svetu.

V celostni podobi so združeni bogato oblikovani nohti, poslikava, pričeska in kostum na določeno temo. Letos so ekipe štirih tekmovalk ustvarjale na temo antičnih stripovskih junakov. Tema je bila izbrana kot povezava sodobnosti s pomembno obletnico, ki jo praznuje Ljubljana –  2000 let Emone. Tekmovalci so ideje črpali iz zgodovinskih likov in mitologije, ličenje pa je bilo prilagojeno stripovski risbi. Prevladovali so tridimenzionalni efekti z uporabo svetlobe in sence ter ostre linije. Celostna podoba je predstavljala izjemen izziv, saj je potekala kot projektno delo. Ob nastajanju lika so tekmovalci napisali tudi zgodbo, ki so jo predstavili na tekmovanju.

V ličenju se je 20 tekmovalk pomerilo na temo Fashion glamour s poudarjenim dramatičnim ličenjem za visoko modo. Tekmovalke so pokazale svojo izvirnost in dovršenost tehnik ličenja, ki so mejile že na umetnostno poslikavo obraza. Modeli so zablesteli pod žarometi na zaključni slavnostni podelitvi nagrad.

Organizatorji

Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo

Akademija studio lepota

Make-up artist center