Počastitev kulturnega praznika

V počastitev kulturnega praznika smo pripravili tradicionalno – že deveto – razstavo likovnih del. Tokrat se predstavljajo udeleženci šolske likovne delavnice: Lea Štubljar, Nela Trebičnik, Zala Cehner, Taja Jankovič, Tijo Alagić in Mihajlo Ćiković, ki so ustvarjali na temo štirih elementov: zemlje, vode, zraka in ognja.

Vodilo razstave je skrb za naše okolje, naš planet, kar smo poudarili tudi v prireditvi ob otvoritvi. Da so voda, zemlja, zrak temeljnega pomena za življenje in prihodnost človeka, so ugotavljali že starogrški filozofi. Razmišljanja dijakov o okolju in ekoloških problemih, s katerimi se spopadamo zaradi neodgovornega odnosa do okolja, so z mislimi starogrških filozofov narave povezali Maša Matan iz 3. Fc, Pia Kladnik iz 3. L in Svit Jeram iz 1. L. Z glasbo pa so sporočilo dogodka dopolnili šolski glasbeniki: Pia Kladnik in Filip Paladin iz 3. L, Ervin Mustafič iz 2. L, Žan Bedenik iz 4. L in Jaša Gorenc iz 3. Za, ki na vsakem nastopu ustvarijo prijetno veselo vzdušje.

Razstavo dopolnjuje katalog s predstavitvijo razstavljenih del, ki si jih lahko ogledate do 28. februarja v šolski avli. Akrili na platnu in zapisi razmišljanja dijakov v katalogu naj spodbudijo k bolj odgovornemu odnosu do ohranjanja harmonije v naravi.